sky lock

 • over speed safety device

  De Sky Lock is een valbeveiligingssysteem. De Sky Lock, in combinatie met een Sky Climber takel zorgt ervoor dat het platform beveiligd wordt wanneer zich een gevaarlijke situatie voordoet. Eenmaal geactiveerd zal deze ervoor zorgen dat de hangbrug beveiligd wordt door de veiligheidskabel te blokkeren.

  De Sky Lock kan zowel op de takel als op de eindbeugel of doorloopbeugel gemonteerd worden.

 

sky grip

 • VOLLEDIG COMPATIBEL MET HET GEHELE TAKELGAMMA VAN SKY CLIMBER.

  De Sky Grip is een doorbraak op het gebied van veiligheidsvoorzieningen. De Sky Grip detecteert niet alleen “slappe kabel” maar functioneert ook als een mechanische anti - scheefstandbeveiliging. De Sky Grip wordt automatisch gereset na activering en kan nadien terug gebruikt worden.

  GeÔnstalleerd op een platform met 2 takels zal de Sky Grip ervoor zorgen dat in geval van een falen van de ophangkabel, onderlast of inclinatie van het platform van meer dan 10 graden, de gehele hangbruginstallatie beveiligd wordt.

  De Sky Grip is volledig compatibel met alle bestaande Sky Climber takels. De Sky Grip wordt rechtstreeks op de takel gemonteerd en kan in combinatie met over - onderlast of andere veiligheidssystemen gebruikt worden.

  De Sky Grip blokkeert de veiligheidskabel in de volgende gevallen:

  • - Slappe ophangkabel
   - Inclinatie van het platform tegenover de ophangingskabel
   - Op een platform met 2 takels wordt het risico op het falen van de ophangingskabel gedekt

 

ELEKTRISHE ANTI-SCHEEFSTANDBEVEILIGING

 • BEHOED HET PLATFORM TEGEN SCHEEFSTAND.

  Als een optie kan een elektrische scheefstandbeveiliging aangeboden worden. Deze scheefstandbeveiliging, eenmaal geactiveerd, zal ervoor zorgen dat ingeval van scheefstand de werking van de hoogste takel gestopt wordt en wacht tot wanneer de laagste takel op het niveau van de hoogste takel komt vooraleer het platform weer bediend kan worden. Deze elektronische anti- scheefstandbeveiliging wordt in de Centrale Bedieningskast gemonteerd en kan bijgevolg alleen maar in combinatie met minstens 2 takels worden gebruikt.

 

top limit / ultimate top limit

 • WORDT GEMONTEERD OP DE SKY LOCK/ SKY GRIP

  De Top Limit/ Ultimate Top Limit, steeds gemonteerd op de Sky Lock/ Sky Grip zal verhinderen dat de hangbruginstallatie het plafond of de ophangstructuur raakt. Wanneer ťťn van deze veiligheidsapparaten geactiveerd wordt stopt de werking van de takel onmiddellijk.

 

OVERLAST – ONDERLAST BEVEILIGING

 • OVERLAST – ONDERLAST BEVEILIGING

  Als een optie kan een mechanische over-onderlast beveiliging gemonteerd worden op de eind-doorloopbeugel.

 

ELECTRONISCHE OVERLASTDETECTIE ( SKY OL)

 • EEN NIEUWE GENERATIE VAN ELEKTRONISCHE OVERLASTBEVEILIGING.

  Op tijdelijke installaties wordt dit veiligheidsapparaat gemonteerd binnen in de takel en is afgesteld op de maximale werklast van de takel.

  Het is echter mogelijk deze maximale waarde te verlagen door het apparaat opnieuw te programmeren.

 

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN VOOR PNEUMATISCH AANGEDREVEN TAKELS

 • VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN VOOR PNEUMATISCH AANGEDREVEN TAKELS.

  Op hangbruginstallaties waar pneumatisch gestuurde takels gemonteerd worden kunnen zowel een pneumatische over – onderlast beveiliging als een pneumatisch Top Limit gemonteerd worden.
  Meer